Vlindertuinen

De wonderschone werelden in vlindertuinen. Ze zijn er over de hele wereld zowel binnen als buiten in de vrije natuur. Tegenwoordig is Nederland ook rijk aan diverse vlindertuinen waar je naar hartenlust kunt fotograferen.

Lees meer

Gefeliciteerd!

Met deze foto "Zandstorm" heb ik de fotowedstrijd van VKB (Vereniging Kwaliteitsboring Bodembeheer) gewonnen, in de categorie "VKB Leeft".

Lees meer

Huisspin

Tal van spinnen, waaronder ook die snelle zwarte huisspin, worden door veel mensen gevreesd en worden eerder gedood dan gekoesterd. Maar als je ze beter gaat bestuderen zijn het fascinerende wezens...

Lees meer

Winterakoniet

De winter is in volle gang en zorgt voor kou, sneeuw, ijs en gladheid. Maar het maakt de natuur wonderschoon! Een knolgewas dat al in de winter bloeit met prachtige gele bloemen is de winterakoniet. Op diverse plaatse in Nederland zijn deze vrolijke bloeiers te bewonderen.

Lees meer

Flamingo's

Flamingo's spreken veel mensen aan door hun mooie roze veren, lange poten en sierlijke bewegingen. Ze zijn zeer fotogeniek en al gauw raak je besmet met het flamingo virus. Al enige tijd kun je ze ook in Nederland in het wild bewonderen.

Lees meer

Bomen

Bomen, je hebt ze in allerlei soorten en maten, verschillende vormen en kleuren. Ze zijn het hele jaar door te fotograferen en hebben een rijke keuze aan details (wortels, stam, takken, bladeren, kruin etc.). In Nederland zijn vele honderden soorten te vinden, een ideaal oefen onderwerp. In de rubriek "In de zoeker" van Natuurfotografie is 25 augustus 2016 mijn tweede artikel geplaatst over Bomen.

Lees meer

Przewalskipaarden

Natuurpark Lelystad biedt allerlei fotografische mogelijkheden. In de rubriek "In de zoeker" van Natuurfotografie is 15 augustus 2016 mijn eerste artikel geplaatst over de Przewalskipaarden die in het park prachtig te fotograferen zijn.

Lees meer

Fotowedstrijd

Ook dit jaar was er weer een fotowedstrijd 2015, de grootste fotowedstrijd van de Benelux. Ik had meerdere foto's ingestuurd maar van circa 8.469 foto's is deze foto uitgekozen die in het "jaarboek" onder "eervolle vermelding" is geplaatst.

Lees meer

Foto van de week

Elke week organiseert de website natuurfotografie een fotowedstrijd waarbij er elke week een nieuw thema wordt bedacht. Op deze manier blijf je geïnspireerd en wordt je uitgedaagd om iets nieuws te creëren. Het thema van afgelopen week (week 43) was, fotografeer één vogel. Uit alle inzendingen zat deze foto bij zes eervolle vermeldingen.

Lees meer

Roots februari 2013

Mijn eerste foto die is geplaatst in het tijdschrift Roots. Roots is een veelzijdig blad voor o.a. natuurliefhebbers.

Lees meer